Home » Blog » UVA? UVB? Wat is het verschil!?

UVA? UVB? Wat is het verschil!?

Gepubliceerd op 11 augustus 2020 om 14:43

Dat de zon schadelijk is voor de huid weten we allemaal... Maar wat zijn nu eigenlijk UVA en UVB stralen? Om schade te voorkomen is het belangrijk om zich tegen beiden te beschermen!

De UVA stralen noem ik ook wel de Aging stralen. Deze zorgen voor directe pigmentatie en dringen dieper in de huid. Deze zijn dus zeer schadelijk. Wat deze zeer verraderlijk maakt, is dat deze ook door wolken heen gaan. Met andere woorden, je wordt dag in, dag uit blootgesteld aan deze stralen. Vandaar dus ook waarom ikzelf sta achter het gebruik van een dagcrème met SPF 30. Op deze manier ben je elke dag beschermd tegen UVA stralen. 

De UVB stralen noem ik de Burning stralen. Deze zorgen voor indirecte pigmentatie en dringen minder diep in de huid. Je moet dan ook rechtstreeks in de zon zitten om beschadiging op te lopen. 

 

Alphanova SUN beschermt als één van de weinige zonnecrèmes/sprays tegen zowel UVA als UVB stralen en dit op een natuurlijke en biologische wijze. De meeste zonnecrèmes/sprays die een bescherming bieden tegen beiden, bevatten echter vaak een chemische samenstelling, welke allergische reacties kan veroorzaken bij een gevoelige huid.

Als extra biedt Alphanova ook fysische bescherming. Dit wil dus zeggen dat ze een dunne witte laag vormt op de huid, waardoor de UV stralen weerkaatst worden. Hou er dus wel rekening mee dat de lotion/melk een witte gloed aan de huid geeft.

 

Waarom raad ik zelf Alphanova aan?

Ikzelf heb een lichte zonne-allergie. Bij de eerste zon krijg ik kleine jeukende bultjes op mijn handen en armen en rode plekken op mijn bovenbenen. Dankzij Alphanova, heb ik deze zomer alvast genoten zonder vervelende bultjes en uitslag! Ik ben dus een believer!

 

Nog een extra tip:

Zonnecrème biedt pas bescherming 30 minuten na het insmeren. Smeer je dus goed in alvorens jouw huid bloot te stellen aan de zon. 

Zonnecrème biedt bescherming voor 90 minuten. Dit wil dus zeggen dat je jezelf na anderhalf uur opnieuw moet insmeren.

 

Ik wens jullie alvast heel veel zomerplezier!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.